Mark Boninsegna is geboren in Berkel en Rodenrijs.

Wanneer Mark, Jules Deelder en later een film over Jim Morrison en The Doors ziet, weet hij dat poëzie het antwoord is op het onbeschrijfbare missen van ‘iets’. Hierdoor besluit hij als jonge tiener vol overgave te gaan schrijven. Uiteindelijk resulteert al het schrijven zich niet in een dichtbundel, maar tot de geboorte van de band Zodiac Zoo, waar Mark zanger/dichter/spoken word artiest is.

Zodiac Zoo zoekt het randje op van melodieuze en progressieve muziek. Geen experiment wordt geschuwd en na een aantal jaren gaat Zodiac Zoo uit elkaar door muzikale meningsverschillen waar vooral Mark schuldig aan is. Hij wil namelijk meer experimenteren met geluiden en toonsoorten om gevoelens bij het publiek los te maken. De rest van de band wil eigenlijk “gewoon muziek maken”.

Na Zodiac Zoo neemt Mark drie solonummers op en zingt hij later in de rock-metal band Access Denied en in de blues-rock coverband Four 4 The Road met o.a. Wim de Boer.

Mark zijn poëzie is zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Liefde en romantiek worden afgewisseld met een “knal boven op je muil”, maar het verlangen naar “een morgen zonder gedoe” is altijd aanwezig. Hij wordt dan ook een Rock ’n Roll Poet, straatpoëet of Poet Without A Cause genoemd.

Regelmatig geeft Mark poëzieworkshops op scholen voor kinderen in probleemwijken. Met deze workshops laat hij de verschillende achtergronden en vooroordelen vervagen door de kinderen letterlijk verder te laten kijken dan hun neus lang is. Iedere leerling wordt aangemoedigd om voornamelijk op mooie dingen uit hun wijk en straat te focussen en om dit op te schrijven. Aan het eind van de workshop heeft iedere leering in de klas een eigen gedicht geschreven en heeft de klas ook gezamenlijk een gedicht geschreven.

Na poëzie en muziek is voetbal Mark’s grote hobby. Nadat hij begon te schrijven voor het grootste onafhankelijke voetbalmagazine van de Benelux, In De Hekken, werd hij al snel gevraagd om ook voor VICE Sports Nederland over de sportcultuur en dan in het bijzonder de supporterscultuur omtrent zijn geliefde Feyenoord, artikelen te gaan schrijven. Dit resulteerde weer tot redactielid van de Hand in Hand, het officiële magazine van Feyenoord Supporters Vereniging en Gers! Magazine. Mark heeft ook voor het van VICE bekende muziekmagazine Noisey geschreven en is freelance journalist voor onder meer het Rotterdamse huis-an-huis-blad De Havenloods.

Omdat de liefde voor poëzie bij Mark gaat waar het niet gaan kan, is hij in 2017 het sexy en rebelse online poëziemagazine voor jongeren, A Fetish For Poetry, begonnen. Al snel werd het magazine opgemerkt en verleende belangrijke mensen op het gebied van samenleving en cultuur als Tanja Nijmeijer en Def P hun samenwerking.

Van 2018 tot en met 2021 was Mark de eerste gemeentedichter van Lansingerland.

Sinds juni 2021 presenteert Mark samen met collega-dichter de tweewekelijkse podcast De Rotterdamse school en aanverwante zaken, waarin de twee het laatste poëzie- en literatuurnieuws bespreken en lezen.

Verder heeft Mark ook meegewerkt aan de videoclip Ain’t No Grave van Johnny Cash en stond hij met de Ierse theatergroep Macnas meerdere malen in het voorprogramma van U2.