Bio

 

Mark Boninsegna is dichter, schrijver en journalist. Hij heeft twee eigen bundels uitgebracht. Te weten: ’Hier ben ik’ en ‘Fifty Fifty’, waarvan de laatste een Engelstalige bundel is en geschreven samen met vriend en collega-dichter Todd Rodriguez. Velen van zijn gedichten zijn in verschillende verzamelbundels, websites en kranten gepubliceerd.

Voor VICE Sports Nederland en In De Hekken schrijft Mark over voetbalgerelateerde onderwerpen. Voornamelijk gaan deze over de voetbalclubs in Rotterdam en het Italiaanse Hellas Verona.

Mark BoninsegnaHij is ook een van de stadsdichters van de stadstours van Marc Organiseert in Rotterdam. Bij deze stadstours draagt hij een aantal gedichten voor over Rotterdam en haar inwoners.

Mark heeft op menig podia en festival gestaan, waaronder: Incubate, Poetry International, Rotterdam Unlimited, Dichter bij de Bar.

Ook heeft hij meegewerkt aan de videoclip van Johnny Cash: “Ain’t No Grave“.

Mark Boninsegna

5 gedachten over “Bio”

 1. Wat ontzettend leuk deze site. Ik wist ook niet dat je al zoveel publicaties hebt. ga toch eens kijken of dat ook in de bieb te vinden is, want mijn nieuwsgierigheid gaat de overhand nemen. Ook ik had vroeger zo ’n Zwart boek, met een aantal gedichten om van me af te schrijven. Zo schreef ik er een paar per jaar. Wens je ontzettend veel succes met schrijven. respect!

  1. Hoi Gabrielle,

   Dank je wel voor je compliment.
   De site is nog niet af, maar stukje bij beetje word het wat.
   Deze site is namelijk een voorbode van wat komen gaat. Binnenkort komt mijn eerste Nederlandstalige dichtbundel uit.
   Ikzelf vind het een hele mooie en de uitgever gelukkig ook 😉
   Ik weet niet of je mijn boeken in de bieb kunt vinden. Ik ben natuurlijk niet een grote bekende dichter als een Deelder, Komrij of Bruinja.
   Bedank je moeder trouwens nog maar eens van mij, want ik heb weer pepertjes in mijn brievenbus gevonden!!!

 2. Hoi Mark,

  Je hebt een mooie overzichtelijke website en ben benieuwd naar je gedichten!

  Heb je ook een paar schrijfsels online staan??? Ik heb ook al een gedichtenbundel bij Hans van uitgeverij Boekenboet uitgegeven.

  Hoeveel jaren schrijf jij al poëzie??? Ik ongeveer vanaf mijn veertiende maar toen bakte ik er nog helemaal niks van en heb ik mijn pennetje maar neergelegd. Jaren later op 21 jarige leeftijd (ben nu 23) heb ik mijn pen weer opgepakt en ging het eigenlijk steeds beter.

  Je lijkt me een zéér bijzondere schrijver die een andere verfrissende blik op het leven heeft 🙂

  Ik ben ook bezig met vele vormen van kunst, oa beeldjes maken en schilderijen schilderen. Heb je wat foto’s van je werken die je kunt laten zien??? Ben wel benieuwd namelijk!

  Ik zou ook nooit zonder muziek kunnen leven en heb dan ook een vrij brede muzieksmaak.
  Bespeel je zelf ook een instrument??? Ik kan een klein beetje keyboard en trekzak spelen.

  Ik heb ook een eigen website daar mag je ook altijd even een kijkje op nemen 🙂 http://www.serpw.com dat staat voor Sharon Evita Rijmelarijntje Productions Workum.

  Ik hoop gauw wat van je te horen.

  Groetjes en een heel fijn weekend!

  1. Hoi Rijmelarijntje,

   Bedankt voor je compliment over de website. Jij hebt zeker ook een mooie en overzichtelijke website.
   Een aantal gedichten van mij kun je op mijn website vinden. Ze staan o.a. op de startpagina.
   Foto’s van mijn schilderijen heb ik helaas niet. Ik moet ook bekennen dat ik al een aantal jaar niet meer geschilderd heb. Het word tijd omdat maar weer eens snel te gaan doen!
   Ik bespeel geen instrument goed genoeg om te zeggen dat ik het bespeel. Wel ben ik zanger in een blues rock band.

   Bedankt voor je berichtje en een super fijn weekend!

   Groet,
   Mark Boninsegna.

   1. Ik zag je gedichten idd 🙂 Ik internet mommenteel mobiel ivn laptop die stuk is.

    Zooow hey, jij bent pas echt een raspoëet! Wauw! Ben op slag verliefd op je schrijfwijze 😀

    Ja, ben zelf helaas ook nog nooit uitgenodigd op poetry slam 🙁 Hopelijk lukt het ons ooit om wel voor een groot publiek te debuteren 🙂

    Ik ben wel uitgenodigd voor FersWEvers Friesland, een dichtersgroep voor mensen met een hoog taalniveau. In augustus hebben ze weer vergadering en gaan ze bespreken of ik echt mee kan doen (ivm mijn autisme) met die groep, spannend!

    Hopelijk breken we beiden nog eens echt door en worden we de beste dichters en door iedereen geroemd. Zou mooi zijn. Taal is mijn grootste liefde, tis echt een soort drugs voor mij.

    Maak er nog maar wat van en de groetjes 🙂

Geef een reactie